zondag, september 17, 2006

Schoolfeest Wergea

Gisteren was de grote dag! Na drie weken schafen, schuren, timmeren en naaien was de optocht van het schoolfeest in Wergea.
Onze wagen was een 'Heksenketel'.
Alle kinderen waren verkleed, passend bij het thema. Zo haddden we een paar heksen, een mummie, een zombie, zwarte katten, een spin, een draak, toverelfjes en een tovenaar. En een soort afrikaanse voodoo priesteres;-) de jongste van het stel en ze zag er zo schattig uit in haar groene outfit!!
Er was 's cohtends een optocht, maar daar konden Romy en ik niet bij zijn vanwege het diploma zwemmen, en 's avonds om 19.00 uur weer.
Het was erg druk, er waren wel 14 wagens, een paar loopgroepen en enkelingen en twee korpsen.
En het weer was natuurlijk prachtig.
We zijn helaas niet in de prijzen gevallen, maar de heksensoep was wel goed geslaagd geloof ik!
Om kwart over 8 zijn we met de kinderen op de wagen terug gereden van Wergea naar Eagum. Maar aangezien de snelweg afgesloten is, en wij aan de sluiproute wonen, ontstond er een hele lange stoet achter ons. Een prachtig gezicht, al die koplampen. De kinderen hebben er ook van genoten.
We hadden daarna nog een feestje met het hele dorp (30 inwoners) op onze 'bouwlocatie'. Lolke en de kinderen zijn tegen 12 uur naar huis en naar bed gegaan, ik was pas om half 4 thuis (oeps!). Maar het was gezellig!
Morgenavond de wagen weer afbreken, de skoalfeest kas optellen en het skoalfeest bier opmaken? en dan weer Back to Normal!
Het is altijd een reuze gezellige periode en het resultaat, die stralende snoetjes op zo'n wagen is onbetaalbaar. Maar het vreet wel tijd en energie!

6 opmerkingen:

Marjolein zei

Dat ziet er even leuk uit zeg!!!! Wat een werk zal dat geweest zijn! Maar het klinkt beregezellig, jammer dat jullie niet in de prijzen vielen!

Anoniem zei

een hele mooi wagen zeg ! Veel werk mar wel ontzettend leuk om te doen met elkaar lijkt me.

en ....welcome back to normal ....:)))

eliane

Francine zei

Het kost idd vast vreselijk veel tijd en energie, maar jullie mogen dan ook wel trots zijn op het resultaat! Het ziet er geweldig uit!

Marjo zei

Dat ziet er erg leuk uit! En de kids genieten zich suf ;-))
Wel even tegen de organisatie zeggen dat ze het volgend jaar niet in het tweede of derde weekend van september organiseren he ;-))

Liefs,
Marjo

Anoniem zei

Leuk hoor! School en Wergea doet mij trouwens aan een ex-vriendje van mij denken. Zo'n 14 jaar geleden scharrelde ik een tijdje met ene Paul S. die onderwijzer was aan de katholieke basisschool van Wergea.
Hele gezellige tijd gehad (ook al was het maar kort).

Anoniem zei

Het was een geweldige wagen hoor heel mooi.
Vooral als je hem in het echt ziet!!! Mooi werk