dinsdag, mei 09, 2006

De paden op.....

Over drie weken begint bij ons de 'Kuier Trije daagse' oftewel, de avond drie daagse, maar je mag ook vier avonden lopen. Maar na drie avonden krijg je al een medaille.
Anouk wil dit jaar graag meelopen dus zijn we in training!

Vanavond hebben we samen ons eerste rondje gelopen. We noemen dat "de bult om". We lopen dan over een betonpad door het land, klimmen tegen het talud van het viaduct op (de bult) en steken via het tegelpad van de bushalte de toerit naar de snelweg A32 over. Aan de andere kant dalen we weer af via de trap en lopen dan langs de weilanden met pony's, paarden, schapen en veulentjes.
We hebben besloten dat we de volgende keer een rugzak meenemen met daarin: suikerklontjes voor de paarden, een appeltje voor het veulentje, een fototoestel zodat jullie kunnen zien waar we langs lopen, een kitkat voor ons zelf en een flesje water!

Ik loop dit rondje twee keer per week, het is ongeveer 5 kilometer en doorgaans ben ik binnen 50 minuten weer thuis. Vanavond hebben we er een uur en een kwartier over gedaan, maar ja, we hadden het dan ook druk met bloemen plukken, zwaaien naar de trein (en de machinist toeterde terug:-)), paarden aaien en vertellen aan onze dorpsgenoten dat Anouk zo'n groot stuk had gelopen!

We gingen vanavond ook wat aan de late kant weg, maar dat kwam door Marit ons buurmeisje. Zij doet mee aan een programma op Omrop Fryslân waarbij een TV talent wordt gezocht. Ze staat na de uitzending van vanavond boven aan! Hulde Marit!! We hopen dat je gaat winnen!!

Anouk lag pas om kwart voor 10 in bed en gelukkig viel ze snel in slaap en kwam ze niet meer 5 keer naar beneden zoals ze normaal doet!

Nee, deze moeder is hartstikke trots op haar grote kleine meid dat ze dit heeft gepresteerd! Misschien gaan we vrijdag wel weer. Maar dat hangt af van de drukte die Lolke heeft, want morgen gaat hij beginnen met maaien en wordt de eerste snee van dit jaar klaar gemaakt om ingekuild te worden. En dat inkuilen staat voor vrijdag gepland.
Dat levert vast wel weer een verhaal met foto's op om te bloggen!
Jilles heeft er nu al zin in, die kleine boe(f)r!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goh wat verskrikkelijk spannend =) Succes Anouk!

(bij ons zijn machinisten niet zo sympatiek)

Anoniem zei

Heerlijk, met dit weer de wandelschoenen te pakken! Met het voorjaarsweer stap ik ook regelmatig een eindje, met de buuf, of een kennisje, of met Luutske -youknowwell.
Dat jullie Anouk ook al de stapperitis heeft is leuk, lijkt me heel gezellig zo saampies. Met je oudste iets unieks doen is sowieso top!

Anoniem zei

Nou, met zo'n voorbereiding kan het natuurlijk niet anders dan goed gaan... Voorbereiding is uiteindelijk misschien nog wel leuker dan de uitvoering zelf???