donderdag, februari 08, 2007

Sneeuw of geen sneeuw?

In dit huis heerst een zekere obsessie voor Het Weer.
Nu is dat voor een boerenbedrijf niet vreemd hoor. Je werkt het hele jaar met de natuur en het weer speelt daar een belangrijke rol in.
Gisteravond, na het weerbericht hadden de kinderen al helemaal zin in vandaag! Want er zou sneeuw komen en veel zelfs, want er was een weeralarm afgegeven.
Vanochtend bij het ontbijt werden de plannen al gesmeed voor 'na schooltijd'. Er zouden twee vriendinnetjes mee komen, dat beloofde veel pret met een sneeuwballen gevecht. De sneeuwpop zou een MEGAgrote worden en de handschoenen en snowboots werden klaar gezet!
Maar ja, het viel tegen:

Tussen de middag was er nog geen vlokje gevallen. Toch was Anouk om 1 uur naar school vertrokken op haar laarzen. Wel zo makkelijk als ze straks om half 4 uit school door de sneeuw moest ploeteren. Het journaal van half 1 had op de radio al laten weten dat er in het Zuiden van het Land een dik pak lag.
Opgewonden vertrokken ze...
Maar toen ik ze om half 4 ophaalde, inclusief de vriendinnetjes was er nog geen vlokje uit de lucht....

De speelplannen werden aangepast, binnenspelen op de slaapkamers, eventjes een neus buiten de deur maar de NoordOostenWind maakte het niet echt aangenaam. Zouden ze bij de KNMI ook doen aan schadeclaims wegens psychische schade bij teleurgestelde kinderen ? :-))))

Maar toen was het tijd om naar gymnastiek te gaan, de eerste vlolkes van betekenis dwarrelden naar beneden...
En toen ik met een groepje andere kinderen een half uurtje later terug kwam uit gymnastiek was het glad en lag er een laagje sneeuw op de auto en op de wereld.........
Helaas is het nu te donker om nog foto's te maken... maar nu, om 6 uur sneeuwt het nog steeds , niet echt dikke vlokken meer, ik weet ook niet of we echt een DikPak mogen verwachten... we zien wel....
Ik hoef er vanavond niet meer uit, Lolke wel, maar in de buurt, ik denk dat hij met de trekker gaat, die heeft iets meer grip:-)

Oh over trekkers gesproken: zopas in de kleedkamer nog een klein jongetje blij gemaakt door hem te beloven dat hij met' de papa van Romy' mee mag rijden op de trekker..... in het voorjaar..... als de sneeuw weer weg is.... die twinkeloogjes..... daar kan geen lekkere sneeuwballengevecht tegen op......

11 opmerkingen:

Fleur zei

Geweldig Paule, die foto's met de tijd erin. Ik zit helemaal in je verhaal en leef helemaal mee! Hopelijk blijft het koud genoeg om morgenochtend nog te 'genieten' van de sneeuw.

Je@net zei

Balen meis, dat et pas zo laat begon te sneeuwen bij jullie!! De duimen gaan in turbostand dat er in elk geval morgen dan nog wat ligt in et Noorden!!

Anoniem zei

Paule, ik zat in precies dezelfde situatie hier in de kop van overijssel! En maar hopen en maar hopen...... maakte de KNMI misschien een geintje?! En eindelijk om 14.45 uur begon het een beetje te grommen. ONderhand alweer gestopt en morgen zeggen ze dat het gaat regenen! Belachelijk! Maar, er staat wel een sneeuwpop(je) in de tuin!

Jolanda zei

Nou troost je, hier is de sneeuw al weer weg.
Om half vier toen de kinderen uit school waren, was er niet veel pret meer te beleven.......
Hopenlijk hebben jullie morgenochtend nog wat sneeuw.

Heidi zei

Awel, in het Belgenlandje viel er best een behoorlijk pak. Ons kindjes waren om 8uur vanmorgen al vrolijk aan het ploeteren. Bleef lekker doorgaan tot in de late namiddag.
Een regenbui maakte er al gauw een blubber van....
en dan maar zeggen dat het hoge Noorden kouder is, hè....

eliane zei

ja jammmer hè , het sneeuwt nu nog steeds ( 21.25 uur) maar een dik pak zal het niet worden , volgens onze eigen Piet ligt het er morgen nog dus misschien nog kans om een sneeuwballetje te maken..:))

Anoniem zei

Hier in Enschede hebben de kindertjes wel kunnen genieten van sneeuw! Om een uur of 1 begon het en om half 3 lag er al een lekkere laag!Kijk maar op m`n log! Foto van onze tuin om 4 uur `s middags.

Marjolein zei

Kan je toch nagaan hoe kinderen zich verheugen op sneeuw, wij ook trouwens! Balen joh dat er zo weinig viel in Friesland! Leuk zoals je de tijd in de foto's hebt gezet. Is er nog meer gevallen.. of...........

Anoniem zei

Best jammer dat het hier niet zo heerlijk wit was inderdaad. Wilko was 's avonds toen ik thuiskwam helemaal benieuwd. En ja, het sneeuwde, maar er viel zo weinig... Verkeerde timing hè?!

Marjo zei

Nee, dan maart 2005....
Weet je nog, Paule?

Anoniem zei

Maart 2005...! *insert kwijlende smilie*

Of de winter van 1979... Omgerekend naar huidige maatstaven zou je dan een weeralarm van 2 maanden hebben :O