zondag, januari 07, 2007

Gevorderde ouders

bijna 8, 6 en 3 zijn ze nu. Vanmiddag in Monkey Town keek ik eens om me heen. Niet naar de kinderen maar naar de ouders die er waren. Sommige vaders, bezweet, half hangend over een glijbaan, bedolven onder gekleurde ballen of puffend een driewieler duwend. Moeders met een vertederende glimlach op hun gezicht, baby op de arm en half verscholen achter een fotocamera. En dat allemaal rondom het peuter gebeuren van deze binnenspeeltuin.
Zo stonden wij er vorig jaar ook nog bij, maar nu?
We zoeken een tafeltje, installeren ons met koffie, tijdschriften en een sudokuboekje. We verzamelen nog even de drie jassen en zes schoenen en weg zijn ze en wij ontspannen ons. Zo nu en dan delen we een compliment uit, bekijken van een afstand de capriolen bij de glijbaan en ontspannen weer.
Aan het eind van de middag vertrekken we weer, drie bezwete koppies op de acherbank, een volledig bijgelezen en uitgepuzzelde vader en een moeder met een idee voor een blog, inspiratie voor een leuke LO nog na genietend van de nieuwste CK.
Dit bevalt toch beter dan het zelf steeds mee moeten klimmen, foto's maken en doodsangsten uitstaan.
Nee, gelukkig behoren wij nu tot de gevorderde ouders!!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat klinkt als een heerlijke onbezorgde middag :)

Marjolein zei

En zo geniet iedereen op zijn/haar eigen manier, en houd je er straks nog een leuke LO aan over ook!

Jolanda zei

Inderdaad, zulke middagen vond ik ook heerlijk.
Helaas zijn mijn kids ondertussen te oud voor een binnenspeeltuin, ze willen niet meer. Nu gaan ze alleen als ze gaan zwemmen oid. Ook wel weer lekker rustig hoor. Kunnen we alvast wennen als ze straks met vrienden een hele dag de hort op zijn.

Marjo zei

Haha, lekker he, van dat zelfstandige grut. Maareh, je hebt toch wel foto's gemaakt? Of heb je inspiratie gekregen voor een lo zonder foto's?
Ennn de ck is dus ook al weer binnen...

Anoniem zei

ja, dat is nog eens heerlijk genieten en stiekum kijken naar andere ouders ...........:)))
En het wordt steeds leuker als ze groter worden

Anoniem zei

Amen;-D

Zálig.......niet meer hoeven klimmen, niet meer hoeven rennen, maar lekker zitten aan een tafeltje met een bakje koffie en een boekje:-)

Anoniem zei

Zelf lig het liefst ook in de ballenbak... Maar Auke heeft het daar ook al gezien, die wil in het grotejongensgedeelte (Ballorig). Ik ben benieuwd naar het Speelbos van Joure, dat gaat bijna open.