maandag, januari 15, 2007

even onder water

want vandaag weer bij de chiropractor geweest voor mijn rug. Heb last sinds 4 januari:-( en mijn spieren laten me nu even weten dat ik ze heb!
Dus ik ga zo in een gloeiend heet bad met lekkere Roosmarijn van Weleda en daarna voel ik me weer helemaal happy!
Dus mochten jullie me even missen: ik ben aan het badderen:-) en een boek aan het lezen, gekregen van mijn Sis: Een jaar voor jezelf!
Misschien ga ik wel een jaar lang badderen:-) of..... of..... of..... ik weet het eigenlijk niet.
Ik wil zo veel, maar ook weer zo weinig...... is het wel realistisch? Voel ik me niet schuldig ten opzichte van Lolke en de kinderen?
Moeilijk hoor, om voor jezelf te kiezen.
Wat zou jij gaan doen als je jezelf toestond dit jaar in het teken van jezelf te stellen en je elke dag, of week quality time voor jezelf zou nemen?

10 opmerkingen:

Andrea zei

Oh ja leuk zo'n bezoekje :-( Hopelijk helpt het badderen !
Wat ik zou doen?? Een huishoudelijke hulp nemen die elke dag (liefst als we slapen ;-)) de boel aan kant maakt, en in de tijd die ik anders aan het huishouden besteed lekker scrappen, of zonder schuldgevoel een boek lezen als de kids naar school zijn.
Ik kan nog wel meer dingen bedenken hoor, maar dit komt het eerste op (ja inderdaad de hele dag weer Miep Kraak gespeeld..._

Marjolein zei

Tjong..... da's lastig, ik heb zoveel tijd hier, werk niet... kan doen wat ik wil als iedereen overdag aan et werk of naar school is..... Ik geniet genoeg eigenlijk van tijd voor mezelf.. Maar als ik ergens om mocht vragen, dan was het geen pijn meer in m'n hand, da's echt alleen voor mij... nou ja, ook voor de rest, die moeten alles doen:-)

Francine zei

Sporten.Ik wil zo graag weer, maar ik kan het gewoon niet in mijn dag krijgen. Mijn dagen zijn gevuld van 6 uur's ochtends tot ongeveer 11 uur 's avonds. Daarna heb ik geen fut meer. De enige tijd die ik daarbinnen anders in zou kunnen delen, is de tijd die ik heb om te scrappen en te bloggen... en dat vind ik zómoeilijk om op te geven...

Anoniem zei

Lastig, rugpijn!
Wat ik zou doen als ik langere tijd voor mezelf kon nemen, zonder remmen of grenzen?
Ik denk dat ik me liefst eerst ging vervelen tot ik daar genoeg van had, want van verveling krijg je vaak veel inspiratie. Dan wilde ik ook veel gaan sporten, en eens vaker naar de schoonheidsspecialiste of een beautyfarm. En dan nog eens 2 weken richting de UK om daar sfeer te proeven, daarna zou ik er wel weer tegenaan moeten kunnen.
Alles beter dan deze sprintjes naar het toilet, de reden waarom ik nu thuisbenen niet op kantoor. CU

Susan zei

Ik zou morgen beginnen aan een opleiding, iets nieuws, iets voor mezelf. Wil zo graag iets LEREN, weet je, in boeken lezen en naar les gaan enzo.

Sterkte met je rug!

jojoco zei

Sinds ik het scrappen ontdekt heb, hoef ik eigenlijk niks anders. Ik neem al best vaak tijd voor mezelf. Zo nu en dan een vrije dag waarop niets hoeft. In de zomer gewoon 5 weken vrij nemen en in de kerstvakantie ook twee weken. Regelmatig uit eten of op stap met vriendinnen. Iets minder regelmatig, maar toch nog genoeg, iets leuks doen samen met mijn vriend, zonder kinderen. Vaak dingen doen met zijn viertjes of met meer familie/vrienden. Ik geniet ook van mijn werk (op de files na dan, die er soms bij horen.) Mijn leven was al best erg mooi. Het enige wat ik miste, was een passie, iets om mezelf in te ontwikkelen. Nu met het schrijven, fotograferen en scrappen heb ik echt een passie gevonden. Nog zoveel te leren en uit te proberen. Het maakt het leven echt nog leuker!

eliane zei

jeetje wat lastig zo'n rug , maar gelukig zijn er chiropracters.
Een jaar voor mezelf ......mmm ik weet het nog even niet, misschien moet ik eerst het boek eens lezen, alleen bij bol.com is het niet leverbaar. Ik ga eerst langs de boekhandel morgen.
En ...weet jij het al ?
ik heb een idee : een weekendje Egmond of Noordwijk aan zee, zonder man en kids alleen met vriendinnen.........:)))

Marjo zei

Hoi Paule,
Hopelijk helpt het badje je goed!
In het boek staat trouwens ook een verhaal van een vrouw die inderdaad haar jaar voor zichzelf vulde met badderen.
Ik ben met mediteren begonnen, gewoon 20 minuten nix. Het bevalt me goed, al lukt het nog niet om het elke dag te doen. Maar het begin is er! Ik ben benieuwd wat jij gaat doen met je jaar :-)

Gonzo zei

Ik vind dit wel een prachtig onderwerp voor in het Tupperwarebakje (voor in september)... Of misschien kan je het nu al in de groep gooien...!

Anoniem zei

Ik maak elk jaar genoeg tijd vrij voor mezelf. Ik voel me daar niét schuldig over.

Of jij je schuldig gaat voelen is aan jou.......maar tijd voor jezelf vind ik belangrijk. Af en toe neem ik ook een lekker heet bad met een lekker geurtje erin, en dan doe ik de badkamerdeur op slot......;-)