zondag, juli 30, 2006

Skûtsje Silen


Het zal de meesten van jullie wel ontgaan zijn, maar ons, Friezen niet, het Skûtsje Silen is gisteren begonnen.
Lolke is er met een stel bevriende boeren / buurmannen heen geweest. Ze zijn tegen half 2 (na die dikke onweersbui) vertrokken met een schouw richting het Pikmeer en Grou.
Ze hebben het zeilen bekeken en zijn daarna aangemeerd bij het Theehuis. Het was één groot feest, met veel bier, oude bekenden en ontzettend veel gepraat. Hij was er vandaag hees van.
Wij als vrouwen en kinderen van deze feestgangers hebben op zo'n dag ons eigen feestje.
Rond vier uur verzamelen we bij onze buurvrouw in de tuin / schuur en maken het ons gezellig.
Leuke dingen voor de kinderen zoals reuze bellenblaas (helaas geen foto's, mijn toestel lag nog thuis), speurtocht en lekker veel snoepen, eten en drinken.
We sluiten meestal af rond een uurtje of 10 met een disco in het hooi! En toen had ik mijn fototoestel wel, want ik moest thuis ook even 'lange kleren' ophalen omdat het af ging koelen.
We waren tegen kwart voor elf thuis, bekaf en alle vier meteen in bed:-)
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen. Lolke is na het melken weer naar bed gegaan. Om 9 uur werden de kinderen wakker, die zijn tv gaan kijken en wij hebben lekker doorgeslapen tot 11 uur. Toen een 'brunch' en ging de vriendinnetjes carroussel weer draaien. Anouk met buurmeisje mee naar Grou, waar een braderie was in verband met de Skûtsjes. En Romy in Eagum met alle andere 5 jarigen.
Tussen de buien door zijn Jilles en ik nog even wezen fietsen.
Een lekkere lummel zondag......

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Paule,
Mooie foto van de schepen! Een heerlijk weekend zo te lezen. Fijn dat je weer een beetje bent opgeknapt.

Groetjes,
Marjo

Susan zei

Wij waren vanmiddag ook in Grou, Eric had nieuwe schoenen nodig. De braderie was een leuke verrassing, en later langs het water gelopen, naar alle bootjes kijken -- dat vinden de meiden altijd zo leuk.

Lekker he nu het afgekoeld is. Ben blij dat je je wat beter voelt.

Anoniem zei

Fijn dat jullie zo'n lekkere zondag hebben gehad.
Leuk zo'n avondje feesten.