zaterdag, juni 27, 2009

Beton storten


Ik loop een paar dagen achter, maar dat wil niet zeggen dat er niet iets is gebeurt!
Woensdagochtend 10 voor 7, alwéér! een kraan op de oprit. NA een kwartier wisten we al dat dit een hele hele hele grote was!
Tot grote vreugde van Jilles een heuze 'Kielstra Kraan'. (Bij Kielstra werkt de heit van zijn grote vriend en de zoon van Kielstra en zijn gezin zijn óók nog eens goede vrienden van ons!)
Behalve de kraan kwam om half 8 ook nog een beton auto met de toch altijd mooie leus op zijn 'container' C'est le beton qui fait la musique!

Deze muzikale beton werd in een grote trechter geladen om zo in de geplaatse gele funderingsbakken te worden gegoten.
Prachtig gezicht, zo'n grote betonkegel die om het huis heen draait. We vermoeden wel dat er een kleine aanvaring is geweest met een boom, want na de harde wind van de afgelopen nacht blijkt ineens een boomtop geknapt! Die had waarschijnlijk al een tikje gekregen!
Dit is zwaar werk, dat was me al meteen duidelijk! Die grote kegel vol beton precies boven de bakken duwen en dan ook nog de klep zo openen dat het beton er gelijkmatig uit stroomt!
We zijn weer een stapje dichter bij ons nieuwe huis!
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

eliane zei

wauw , wat zal Jilles genoten hebben, wilde hij wel naar school ?Worden de muren opgemetseld of.....ik bedenk me ineens hoe gaat dat ook al weer een huis bouwen..

Jolanda zei

Zooo, dat gaat snel. Voor je het weet staat er een heel nieuw huis!

Alja zei

Dusssss als we na de vakantie thuiskomen kan ik al een heel huis (althans, casco dan) verwachten als het in dit tempo doorgaat. Leuk om het stapsgewijs te zien:-)