zaterdag, mei 31, 2008

TEGEN de Dutch Dairymen Board

Het kan jullie niet ontgaan zijn in de media: Een groep boeren, verenigd in de DDB strijden voor een hogere melkprijs. Deze strijd voeren ze echter over de rug van hun collega's!
Wij wonen tussen het gras en de koeien, ons gras en onze koeien. En onze koeien leveren melk. Voor de melk krijgen we een melkprijs. Als we de melk leveren uiteraard.


Wij leveren onze melk, laten het niet weglopen zoals een groep boeren wel doet. En tot gisteren konden we de melk ook nog gewoon leveren aan de fabriek.
Maar wat hebben onze ooo zo sympatieke collega's (NOT) nu gedaan: ze blokeren de fabrieken om te bereiken dat de schappen voor dagverse melk leeg worden in de supermarkt.
Wat echter wel vergeten is dat wij onze melk nu niet kunnen leveren, gedwongen worden deze in de gierput te laten lopen omdat het niet kan worden opgehaald. De melkrijders wíllen het wel ophalen, maar ze kunnen het niet kwijt bij de fabriek.


Geen melklevering, geen inkomen!!!!! En geen compensatie, want een stakerskas of een verzekering voor geleden schade die zit er niet in bij de DDB.


Wat bereiken ze met hun acties? Lege schappen? So what, de consument drinkt wel iets anders hoor! Maar wat ze des te meer bereiken is verdeeldheid onder de boeren!
Nou, ze kunnen trots op hun zelf zijn hoor!!

Ik ben écht kwaad en weet niet goed waar ik die kwijt kan.
De niet-stakende boeren zouden eigenlijk met een sterk tegenoffensief moeten komen en met elkaar moeten we kijken naar normale wegen om te komen tot een hogere melkprijs!

7 opmerkingen:

Marjo zei

Hoi Paule,
Wat ongelofelijk balen is dit zeg! Je wordt in een positie gedwongen waar in je helemaal niet wilt zijn. Een paar "dolle stieren" verstieren het voor de andere hardwerkende boeren. Ik begrijp hun emotie wel, maar deze actie is niet de oplossing. Ik wens jullie veel sterke en hoop dat deze boeren zich snel zullen realiseren wat ze zichzelf en hun collega's aandoen.

Liefs,
Marjo

Marjolein zei

Jeetje Paule, dit krijgen wij hier niet mee natuurlijk, maar dit is wel te zot voor woorden!
Heel veel sterkte, ik hoop dat er gauw een oplossing gevonden wordt!

eliane zei

Jeetje Paule , dit is de andere kant die de "collega's "niet beseffen. Eigenlijk te belachelijk voor woorden , jullie hebben geen keus !
IK snap je boosheid heel goed.
Heel veeel sterkte en hopelijk komt er snel een compromis zodat jullie weer kunnen leveren .
LIEFS !!

Anoniem zei

Het is jammer dat er 2 kampen dreigen te ontstaan (als dat al niet het geval is). Ik snap ze wel, maar dit is niet de manier.....ze laten de collega´s in de steek op deze manier.

Hopelijk met z´n allen om de tafel om samen tot op een oplossing te komen.

XAlja

Anoniem zei

Ik hoor net op het nieuws dat de staking over is! ?

Anoniem zei

Lolke onderdeel van de "knokploeg"?

Francine zei

Ongelofelijk he. Hier in de weilanden ook overal borden met 'Stop de DDB'.

Ben het helemala met je eens; snap niet dat de politie niet eerder heeft ingegrepen.