zondag, november 25, 2007

Vol verwachting.......

Nadat Sinterklaas vorige week in Kampen voet aan wal zette heeft hij de afgelopen week zijn tocht vervolg over de friese wateren om gisteren af te meren in Reduzum.

en daar werd hij opgewacht door een grote schare kinderen en natuurlijk de onofficiele burgermeester van het dorp: Master Piter!Alle kinderen waren vol verwachting en hadden zich prachtig verkleed als Sint en PietenNadat Sint was toegesproken ging hij in een open auto door het dorp terwijl zijn Pieten er omheen dansten en pepernoten uitdeelde.
Deze twee stoere vrienden waren absoluut niet bang........

Ze wilden zelfs wel even met Piet op de foto!!!!!
En gelukkig wilde Piet dat ook wel!!!
Gisteravond stonden er natuurlijk drie schoentjes bij de kachel en warempel: er zat vanmorgen ook nog iets in!!!!

Het blijft voor mij toch het mooiste kinderfeest dat er bestaat, vooral met drie goedgelovigen in huis,....... het laatste jaar??
Hoe is dat bij jullie?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier net zo hè?! Sint was gistermiddag al even warmgedraaid hier in Jirnsum, en het was helemaal geweldig hoe onze ventjes er mee bezig zijn (zie ook mijn blog).
Omdat zowel Wilko als Auke hélemaal zeker weten dat Sinterklaas echt is (ja, wonderlijk: Wilko is 8 1/2 en twijfelt nergens aan!!) is het dit jaar nog heel leuk. Maar ook daarna, als volwassene vind ik het net zo leuk hoor. Surprises maken en gekke gedichten, de voorpret is altijd al zo leuk!!

Anoniem zei

Hier een periode van 'geloven in sinterklaas' afgesloten. Ze gaat nu meedoen met lootjes trekken. Ook erg leuk, Kim heeft al fopkadootjes gemaakt en gedichten:-)

eliane zei

ik heb nog 1 goedgelovige in huis, maar ik denk ook voor het laatst, alhoewel hij nog heilig overtuigd is en druk aan het oefenen voor eennstukje wat ze gaan doen als de Sint op school komt. Y.gelooft niet meer maar die vind het wel leuk om een geheim te hebben met ons..:)) Ze weet ook niet wat ze krijgt en dat is wel grappig. helaas zit bij Sinterklaas nu een klein zwart randje om de dag omdat het alweer drie jaar geleden is dat mijn moeder de dag ervoor overleed en dat komt toch elk jaar weer terug. Maar desondanks vieren we het wel.

Marjo zei

Onze oudste is inmiddels ingewijd in het mysterie van de goedheiligman. Maar als je haar ziet als ze haar schoen zet en samen met Nine liedjes zingt voor de houtkachel, dan zou je haast geloven dat ze nog geloofd ;-).