maandag, juli 30, 2007

Filmpje vanuit de ballon

Hier een aantal filmpjes die ik gemaakt heb vanuit de ballon.
de eerste is een beetje bibberig, maar ja, ik was ook een beetje bibberig de eerste minuten:-)





Deze zijn gemaakt boven Joure, op de achtergrond zie je het Snekermeer. We konden op een gegeven moment de kustlijn zien met de waddeneilanden als schimmen.


zondag, juli 29, 2007

Dé Ballonvaart

Gisteravond was helemaal fantastisch!
We hebben helaas maar een korte vlucht gemaakt, van kwart over 9 tot 5 voor 10, maar het was een prachtige ervaring!
We waren tegen 18.00 uur in de VIP tent waar we werden ontvangen door de provincie Fryslân. Lolke en de kinderen waren ook mee en we hebben lekker gegeten van een chinees buffet.
Om 19.00 uur was de eerste briefing voor de piloten en na afloop leek het gunstig. Ze zouden om kwart over 8 nog een briefing hebben, maar Danny Bosman, onze piloot, had goede hoop!
En ja hoor, rond 20 over 8 werden we opgehaald, het ging gebeuren. Er ontstond grote drukte op het terrein, alle ballonnen werden uitgerold en gevuld met lucht. Eerst koude...

en daarna werd deze lucht opgewarmd.
De eerste ballonnen die de lucht ingingen, hadden nog een behoorlijke wind en kwamen een stuk verder dan wij. Zij hadden ook meer tijd, want om kwart voor 10 moesten ze allemaal weer aan de grond zijn. Dit heeft te maken met het tijdstip van zonsondergang.
Wij gingen met 5 dames de lucht in en zaten in deze mand.
Ik kan jullie vertellen dat het niet echt groot is, maar mij hoor je niet klagen:-)
De kinderen vonden het erg spannend en toen wij in de ballon zaten en moesten wachten op het teken dat we mochten vertrekken, mochten de kinderen dichterbij komen om mij uit te zwaaien. Ik heb ons vertrek gefilmd, maar photobucket werkt even niet mee, ik krijg ze niet geüpload. Maar dat komt dan nog wel. Ze vonden het reuze spannend, en Jilles was zelfs bang dat ik niet meer terug zou komen...... de schat!

Je bent zomaar een eind de lucht in, onvoorstelbaar. En dan is het ineens heel stil. Op het festival terrein is er veel lawaai van de speaker, ventilatoren en branders, maar een maal in de lucht is het stil......
Dit is Joure, 2 minuten na vertrek of zo...
Uiteindelijk hebbben we op 562 meter hoogte gevlogen! We zijn van Joure naar Luxwoude gegaan. Een afstand van ongeveer 15 kilometer.

Dit is de snelweg van Heerenveen naar Leeuwarden, die wij heel vaak rijden....


en dit is het klaverblad bij Heerenveen, een prachtig mooi gezicht vanuit de lucht
Hier zitten we op die 560 meter hoogte, de ballon voor ons zat een stuk lager....
We zijn dus geland in Luxwoude, een spectaculaire landing, een 'bumping ride' maar de mand bleef rechtop!
Na afloop zijn we allemaal in de adelstand verheven en gedoopt met gras, vuur en champagne. Ik mag mij nu de Hertoging van Joure tot Luxwoude noemen en het stuk waar we overheen gevaren zijn behoort nu tot mijn bezit!!!!
Met elkaar hebben we de ballon weer ingepakt en zijn teruggebracht naar de feesttent, waar de mannen op ons zaten te wachten. We hebben nog een gezellige afterparty gehad. Op de website van het festival valt meer te lezen.
Ik ga nu hard sparen om nog een keer te kunnen, samen met Lolke en dan in de buurt opstijgen en over onze eigen boerderij varen. Dat lijkt me echt fantastisch. Ik heb al geïnformeerd bij de piloot en dat is mogelijk.... als we nog twee mensen hebben die mee willen dan is de afspraak snel gemaakt! Ik hoop dan wel op een langere vlucht als gisteren, want het is een ervaring die niet lang genoeg kan duren!!!!
Ik zal de filmpjes nog proberen te plaatsen later vandaag......

zaterdag, juli 28, 2007

a dream comes true!

Vanavond zal een van mijn grote dromen werkelijkheid worden.
Een droom die ik al lang heb, maar vanwege de financiele lasten niet zomaar even gerealiseerd kan worden.
Maar vanavond gaat het gebeuren, ik ga een ballonvaart maken!
Tijdens de ballonfeesten in Joure ga ik mee met deze ballon:

Deze ballon is van het ROF, onderdeel van de provinisje Fryslân. Ik heb de afgelopen vijf jaar veel werk voor hen gedaan. Maar de laatste maanden heb ik andere projecten gekregen en heb ik dit afgebouwd. Als dank voor 5 jaar samenwerking mag ik vanavond mee een vaart maken!
Samen met nog 3 andere mensen die voor voor het ROF hebben gedaan.
We hebben VIP kaarten gekregen voor het hele gezin, dus tegen 17.00 uur melden we ons in de VIP tent voor ontvangst, borrel en diner. En dan is het afwachten. Gisteren gingen ze pas tegen half 10 de lucht in, vanwege de harde wind. Ik hoop dat het vandaag eerder is.
Mijn schoonouders komen de kinderen later die avond ophalen, nemen ze mee naar huis en stoppen ze in bed en passen op. Lolke wacht tot ik weer terug ben en dan hebben we nog een afterparty. En aangezien ik mee ga in de BOB-ballon, is Lolke mijn BOB vanavond:-)
Ik zal mijn fototoestel niet vergeten en denk er aan om bij het opstijgen een filmpje te maken!
Dus kom morgen gerust even terug voor een verslag!!!

donderdag, juli 26, 2007

cadeautje voor mezelf

Wat is de bodyshop toch een zalige winkel!!!

Opruimen!!!

Traditie voor mij is tijdens de zomervakantie schoonmaken en opruimen.
Gisteren heb ik me uitgeleefd op de hal. Moest hoognodig schoongemaakt worden. Ook de grote dekenkist die er staat kon niet meer dicht door alle te-bewaren-maar-eigenlijk-moet-het-weggegooid-worden-dingen.
En na een jaar hamsteren wordt alles dan alsnog weggegooid of weggegeven. In diezelfde hal staan ondertussen vele bakken en dozen met scrapspulletjes. Ik heb geen ruimte voor mezelf (helaas) en scrap gewoon aan de tafel in de kamer. In diezelfde kamer is ook een inbouw kast die tot 4 jaar terug volgestouwd was met speelgoed van de kinderen. Maar sinds twee jaar heb ik twee planken weten te confisceren en daar mijn scrapspulletjes neer gezet.
Maar mijn voorraad groeit en het speelgoed slinkt, dus na een goed gesprek met de zusjes en de broer 'mocht' ik 1 plank van hun 'hebben'.


Maar toen kwam de grote vraag, hoe ga ik alles organiseren?
Ik heb hier een uurtje over nagedacht, ondertussen het speelgoed opgeruimd (en weggegooid) en MIJN plank leeggemaakt. En na de lunch op naar de Xenos!


Vanmiddag en vanavond ben ik druk aan het uizoeken geweest met een gretige Romy naast me die alle scrapafdankers graag wilde hebben. Vervolgens alles in bakjes en laatjes gedaan, labels gemaakt met mijn nieuwe dymo en kijk eens wat een heerlijk resultaat:

Kijk, naast lekker op vakantie gaan, geeft dit me ook een zeer voldaan gevoel!

Fleur kleur en Wil duikbril

Tijdens onze vakantie in Bakkeveen hebben we kennis gemaakt met het recreatieteam. Elke avond kwamen ze vanaf half 7 over de camping met de slaaptrein. Alle kinderen werden opgehaald en meegenomen naar 'de Nifelskuorre'. En daar vond dan een meeleef theater plaats. Om het voor de kinderen extra aantrekkelijk te maken ging het team verkleed aan het werk. Ook kozen ze andere namen. En tijdens ons verblijf hadden we het genoegen dat Jip Stip, Wil Duikbril en Fleur Kleur aanwezig waren.
Toen Anouk en haar nichtje Silke zich dinsdagochtend zwaar aan het vervelen waren heb ik de suggestie gedaan om als Fleur en consorten verkleed te gaan en voor ons een toneelstukje op te voeren. En dat was niet tegen dovenmansoren gezegd.
Wij kregen bezoek van Fleur Kleur (Anouk) en Wil Duikbril (nichtje) en we hebben vele toneelstukjes gezien:-)

dinsdag, juli 24, 2007

Rocking!


Dankzij Marjolein ben ik een Rockin'girl Blogger!
Nu mag ik zelf ook 5 mensen nomineren, maar daar ga ik nog even diep over nadenken, dus blijf in de buurt!


62%How Addicted to Blogging Are You?

nieuwe coupe!

De vaste bezoekers hebben het vast al gezien, mijn profielfoto is aangepast!
Romy heeft deze foto net gemaakt en hij is goed gelukt!!!
Ik ben net terug van de kapper en dit is dus mijn nieuwe koppie!
Zomeet maar eens aan de scrap en even kijken op internet wanneer ik mijn nieuwe set bestelde foto's kan verwachten!

maandag, juli 23, 2007

Romy geniet op vakantie

Anouk kon heel goed boomklimmen, maar Romy deed niet voor haar onder!!
Als een Eekhoorntje zo snel zat ze er boven in.
En natuurlijk reuze trots op haarzelf!
Dit vind ik een reuze mooie foto!! Dit is een grote zandverstuiving vlakbij Bakkeveen, waar de klimbomen ook staan. We steken hier het zand over.
Na het bomenklimmen zijn we naar het Doolhofpark in Bakkeveen gegaan. Daar zijn allemaal verschillende doolhofen aangelegd en er is veel water met survival dingen. Het filmpje hier naast, bij Actie Filmpje, is daar ook genomen. Romy was erg bang dat haar rok nat zou worden:-)
Natte voeten heeft ze gelukkig geen hekel aan!!!

zondag, juli 22, 2007

speurtocht

Gisteren zomaar een extra vakantiedag gehad.
Lolke ging met een aantal vrienden naar het Skûtsjesile in Grou en de vrouwen en kinderen gingen naar Langweer. Daar stond een van de moeders op de camping.
Anouk was niet mee, die was gisterochtend alweer vertrokken naar Bakkeveen!
Jilles en Romy hebben genoten gisteren!

We waren met 4 moeders en 8 kinderen.
Op de camping is een natuurplas, dus toen de zon er doorheen piepte deden alle kinderen snel hun zwemkleren aan en gingen lekker zwemmen. Ik was voor Jilles zijn bandjes vergeten, dus ik heb hem niet alleen laten gaan, maar heb heerlijk naar hem zitten kijken aan de waterkant. Hij heeft zalig gespeeld, kwam steeds meer los en plonste heel wat af. Helaas lag mijn fotocamera bij de tent en heb ik geen foto's gemaakt.
Daarna hebben we sta-bal gespeeld, lekker geborreld en hapjes er bij en toen het weer warm werd gingen de zwemkleren weer aan en hip, het water weer in. En opnieuw mijn fototoestel vergeten:-(
Ondertussen gingen twee moeders een speurtocht uitzetten. En toen alle kinderen weer in de kleren waren gingen we op pad, de blauwe lintjes volgen!!!
We hadden steeds opdrachten, een snoepje of een drinkje tussen door. Erg leuk, alleen ging het laatste stuk over een ruiterpad wat echt een grote drekbende was. En welke opdracht kregen we toen: HOUD JE SCHOENEN SCHOON!!! ;-) Nou ja zeg:-) we hadden al moeite genoeg om alle aanvallen van complete muggen legers af te slaan en dan ook nog je schoenen schoonhouden;-) maar het is deels gelukt! Helaas konden we niet goed genoeg mulit-tasken en is het foto's maken tijdens de tocht er bij in geschoten! Maar de kinderen hebben genoten, al had Romy het wel lastig met haar blote voetjes en teenslippers. Jilles was super stoer, genoot en heeft geen krimp gegeven!!! Terug bij de tent hebben de kinderen weer gespeeld, op fietsjes gescheurd, een boottochtje gemaakt en fopbal gespeeld en tegen 8 uur zijn we patatjes gaan eten bij de snacktent op de camping!
Ik had een heerlijke salade, maar mocht toch een paar frietjes van Jilles en my god, wat waren die goddelijk!! In tijden niet zulke lekkere patatjes gehad!
We zijn tegen kwart voor 10 vertrokken en om half 11 lagen ze er in nadat we de voeten nog even hadden gewassen:-)
Kortom, een heerlijke vakantiedagje, en daarvoor hebben we vakantie:-)))))

vrijdag, juli 20, 2007

Anouk als aap?

In Bakkeveen zijn hele mooie klimbomen. De eerste dag van de vakantie zijn we daar naar toe geweest.
Hier een impressie van Anouk in de klimbomen.



Ze was er erg handig in en wilde ook nog eens poseren voor een foto! Dat komt niet zo heel vaak voor:-)
De rest van de foto's volgen de komende dagen, want we hebben ook nog Romy op survival (vergeet niet even bij het nieuwe actiefimpje te kijken, rechts. Jilles aan het spelen en een impressie van onze vakantie!

vrijdag, juli 13, 2007

even er tussen uit

Ik ben er even tussenuit.
Met de kinderen vertrek ik zo naar Bakkeveen.
Lolke komt waarschijnlijk zondag, die heeft het momenteel erg druk, zoals alle boeren.
Allemaal fijne vakantie en tot over een dag of 10!

O ja, de scrap:


donderdag, juli 12, 2007

Sneek Peek

Ik weet dat mijn vader regelmatig mijn blog bezoekt, daarom vandaag alleen nog maar een Sneek Peek:-)
Maar er is iets gemaakt met de foto's van gisteren:-)


Kom morgen maar eventjes terug!!!!








woensdag, juli 11, 2007

It's all in the family

Vandaag is mijn zus op bezoek geweest en heeft haar jongens hier gelaten voor een logeerpartijtje.
Aangezien zij in Singapore wonen en wij in Friesland treffen we elkaar niet zo vaak. En de kinderen natuurlijk ook niet.
En we hebben dit moment maar meteen vastgelegd middels een fotoshoot!

Ik heb geloof ik wel wat te doen de komende dagen!!!
Zijn het geen schatten, die meiden zo met elkaar?
En moet je die drie boevenkoppen eens zien:-)
De mannen zijn de hele dag Lolke aan het helpen, en als die dan een uurtje pauze heeft, kijkt Pim om de 5 minuten op de klok of het uurtje al voorbij is!!!!