woensdag, mei 30, 2007

Ik heb er zo'n zin in


Komend weekend ga ik naar de Scrap-a-Ganza.
Een scrapbookevent in Egmond aan Zee.
Samen met een grote groep gezellige vriendinnen.
We gaan scrappen, scrappen, scrappen. Allemaal bekende namen uit America komen. Er zijn shops, lekker lunchen en als klapper: We blijven slapen!!!! Heerlijk! Ik heb al een paar flessen rosé ingeslagen, lekkere nootjes, snoepjes...
En er schijnt 's avonds een groot feest te zijn.
Ik heb er echt mega veel zin in. Al moeten we zaterdag wel heeeeeeel vroeg weg! Maar dat heb ik er wel voor over!
Fototoestel gaat natuurlijk mee, dus ik hoop volgende week er over te bloggen!
Ik hoop sowieso weer wat meer te gaan bloggen. Maar de laatste weken voor de zomervakantie is op het werk altijd erg druk. Er moet veel voor scholen afgerond worden. Daarnaast hebben we volgende week een reünie van de lagere school hier in het dorp. En hoewel ik er niet op school heb gezeten zit ik wel in de commissie en ook daarmee hebben we het erg druk!
Nu nog twee pittige dagen werken, vrijdag veel afspraken en morgen een lange cursusdag. Maar goed, met dit weekend in het verschiet kom ik er wel door!!!

zaterdag, mei 19, 2007

Kameleon

Jongensdromen komen uit!!
Een middagje naar Terherne, het Kameleondorp viel erg in de smaak bij de kinderen uit ons dorp.
Na een speurzwerftocht door de boerderij, waar de Molen, het politiebureau, het gemeente huis, het huis van Hielke en Sietse, de Zuivelfabriek en de Smederij allemaal in zijn nagebouwd, gingen we met een praam in het bootspoort van de tweeling het water op!




Een supergeslaagde middag, afgesloten op het terras van de patatboer!

Blogger haperde de laatste dagen, vandaar even geen berichtjes!

zondag, mei 13, 2007

Dagje weg

Vorige week zaterdag zijn we met de dames van het dorp een dagje weg geweest, naar Pieterburen.

Mooie zonnebril, Alie!
Hij staat je goed, maar jou ook Sietske:-)

Het kerkje van Pitersburen met Domies Toen (vertalingen kunnen ingezonden worden!)



En na afloop lekker eten in Wirdum bij Duhoux, waar de Gamba's tot veel lol hebben geleidt:-)

Moederdag

Ook hier lekker moederdag!
Om half 8 kroop er een warme Romy bij mij in bed, maar toen ze later Anouk hoorde was ze weer snel vertrokken.
Om kwart over 8 werd ik wakker door een harde BOE! van Jilles en stonden ze alle drie lachend naast mijn bed met hun kadootjes!
Jilles mocht als eerste en ik kreeg een prachtig beplakte doos met tisseus. Romy had hetzelde kadoo maar dan mooi opgeverfd en met het kaartje er aan: fan mem har leafste snotnoas (van mama haar liefste snotneus!) dat briefje hoorde er bij Jilles ook aan, maar was er helaas afgevallen.

Anouk had een heel mooi beschilderd papieren bordje, met mooie kleuren en een touwtje aan de achterkant. Het kon opgehangen worden in de WC. Maar daarvoor vind ik het eigenlijk te mooi en ga er een ander plekje voor zoeken!
Zehad er ook nog een heel lief hartje bij geschreven! Ik krijg dan een dikke brok in mijn keel! Ik voel gewoon dat dit recht uit haar hart komt en dat raakt me!
Daarna ging het trio naar beneden om een ontbijtje te maken nadat ze bij mij de bestelling hadden opgenomen (beschuitje met jam!) Terwijl ze naar beneden lopen hoor ik Romy aan Anouk vragen: "Zal ik die ene verftekening nog aan Mem geven? Ik vind hem zelf eigenlijk niet zo mooi!". En bij het beschuitje en het glaasje jus kreeg ik dus nog een prachtige verftekening van Romy, want ik vind hem wel mooi!!!!
Ontbijt op bed is eigenlijk wel gezellig, dus er werden nog drie bordjes gemaakt en ze kwamen lekker bij me smullen!
Verder hebben we vandaag een beetje een lummeldagje.
Gisteren lekker naar Pieterburen geweest met de dames hier uit het dorp, maar daar zal ik nog even een andere blog over maken!
Alle moeders van de wereld: Een hele fijne moederdag!
Ook jij Wies!

zaterdag, mei 05, 2007

AUW!!

Je moederhart breekt als je ziet dat je kind pijn heeft.
Mijn hart brak vanmorgen toen ik Jilles heel hard hoorde huilen en Lolke hoorde vloeken:-(
Jilles zat met zijn vingers tussen de deur toen pake de deur van de trekker dicht deed. En dat het heel erg zeer deed en er niet goed uitzag was ons meteen duidelijk.
Dus bellen met de dokterswacht en naar het ziekenhuis.
De moeder van een vriendinnetje van Romy is mee geweest, zij kwam net haar dochter brengen om te spelen.
Na een eerste korte inspectie door de huisarts door naar de röntgen. Een foto van de pink en de ringvinger van de linker hand, want die zaten er tussen.
De röntgen stuurde ons door naar de eerste hulp, niet terug naar de huisarts. Dus ik vreesde het ergste!
Jilles had ondertussen pijn, moest huilen maar was ook heel stoer. Hij hield zijn hand heel goed stil bij het foto maken. En toen de zuster hem een zetpil ging geven tegen de pijn ging hij keurig liggen!
De diagnose: de ringvinger een kleine beschadiging aan het bovenste groeischijfje, maar volgens de arts niet gebroken. Al kon hij het niet heel goed zien. De nagel van deze vinger is helemaal uit het nagelbed. Zit nog wel vast, maar zal wel blauw worden en er af vallen.
De pink was niet gebroken (en dat dachten wij dus van wel) wel heel zwaar gekneusd. In het onderste kootje zit een grote wond en die is gehecht met 1 draadje. Deze hechting is gezet zonder verdoving en weer was Jilles heel stoer. Tuurlijk moest hij huilen (en ik inwendig ook) maar hij hield zich dapper en zijn handje goed stil.
Er is een stevig drukverband omheen gezet en de arm zit nu in een mitella, op mijn verzoek. Tijdens het spelen kunnen ze het zo snel vergeten.......
Jilles is erg boos op pake, helaas. Pake kon er ook niks aan doen! Maar goed, pake zal nog wel een stomp krijgen van Jilles vermoed ik.
Gelukkig gaat het nu goed, de zetpil zal ook wel zijn aandeel er in hebben.
Maar met 1 hand kun je de trekkers wel besturen en dus lekker spelen.

Zijn zussen zijn uitermate lief voor hem momenteel en dat is natuurlijk lekker meegenomen!

Wij zijn blij dat het met een redelijke sisser is afgelopen al zal het nog wel een paar weken duren voordat alles weer gewoon is!
Maandag weer naar het ziekenhuis voor een schoon verband en vragen wanneer de hechtingen er uit mogen en wie dat kan doen.
Een raar verloop van een op zich normale zaterdagochtend.....
Nu maar een poging om het huishouden weer op de rail te krijgen: boodschappen, was, opruimen....
We hebben als troost net maar lekker patatjes gegeten!

donderdag, mei 03, 2007

Prietpraatje

De meiden hier zijn helemaal 'into' the legging!! De leggings van tegenwoordig zijn 40 of 60 denier panty's, zonder voet met een kantje!
Toen Romy die van haar vanochtend aantrok vertelde ik haar dat ze er voorzichtig mee moest zijn omdat er ladders in konden komen.
Vervolgens beneden deelde Romy het volgende aan Anouk mee:
"Je moet voorzichtig doen met je legging, want er kunnen trappetjes in komen".

**SMELT**